Poszedł mi rozrząd, sprzedający oszukał mnie z jego wymianą.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Zamieszczone przez blackrs
    a to błędów ju nie można robić
    na razie się nic nie zmieniło
    ale do rzeczy Panowie :idea:
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• dingodingo
      Classic
      • 2009
      • 33

Zamieszczone przez szkoda
      a to błędów ju nie można robić
      na razie się nic nie zmieniło
      ale do rzeczy Panowie :idea:
      Zawsze można przez edytor przepuścić. Błędy ortograficzne, Ci, Tobie z małej litery, niechlujstwo wypowiedzi, dla mnie jest brakiem szacunku dla rozmówcy. Ale może wapniak jestem.

Komentarz

• sosna1
        Rider
        S_OCP Member
        • 2007
        • 463
        • Octavia II (1Z3)
        • BGU 1.6 MPI 102 KM

blackrs, sorry ale gdybyś po kilku miesiącach przyszedł do mnie i żądał zwrotu pieniędzy bo dopatrzyłeś się,że samochód jest zespawany z 2 to mógłbyś napisać nawet do św.mikołaja,nikomu nie jesteś w stanie nic udowodnić po takim czasie ja rozumiem dzień,dwa,ale nie parę miesięcy, ty się ciesz,że sprzedający tobie nie pojechał sprawy za próbę wyłudzenia pieniędzy,nikt ci nie zabronił jechać do warsztatu,serwisu czy gdziekolwiek indziej na sprawdzenie a na umowie podpisałeś"kupujący oświadcza,że znany jest mu stan techniczny pojazdu i nie będzie rościł żadnych pretensji do sprzedającego".
        Marcin

My ©koda is fantastic

Komentarz

• martab99
          Drive
          • 2011
          • 41

Zamieszczone przez kazik4x4
          Pozdrawiam serdecznie i z mojej strony koniec dyskusji o rozrządach, szantażach i innych pierdach w tym temacie który zboczył już wystarczająco daleko od głównego nurtu.
          Ja w dalszym ciągu domagam sie od ciebie przeprosin za to co wobec mojej osoby BEZPODSTAWNIE wypisywałeś.
          Żałosne to :lol: :lol: :lol:

Dla założyciela wątku: ktoś z mojej rodziny nadział się na zakup auta, którego stan po kilku dniach okazał się być niezgodny z opisem. Po telefonie do sprzedawcy (pozdrowienia dla komisu z Kielc :twisted: ) okazało się że nie zamierza w żaden sposób ustosunkowac się do zaistniałej sytuacji.
          W związku z tym przez prawnika (ale takiego który nie dłubał w nosie na lekcjach polskiego :wink: ) zostało przygotowane pismo w którym z użyciem konkretnych podstaw prawnych żądał odstąpienia od umowy. Po kilku tygodniach samochód został zwrócony.
          Niestety, w takich sytuacjach najważniejszy jest czas, tzn jak najszybsze rozpoczęcia całej kwestii. Ty niestety nieco sprawę "przespałeś"...
          Pozdrawiam,

Marcin

Audi S8

Komentarz

• abstinent
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4842
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

natash, kumaty mechanik powiedział by Ci czy ori fabryka czy robione było

Komentarz

• TomekRs
              RS
              • 2011
              • 1670

czytalem kiedys o tym jak wyludzali odszkodowanie i montowali przed "kolizja" czesci z innych powypadkowych aut i wpadli przez to, ze rzeczoznawcy z ubezpieczalni posprawdzali nr seryjne na czesciach i powychodzilo, ze czesc np. z 2005r a samochod z 2008r wiec mozna to sprawdzic, ale nie wiem jak

Komentarz

• lukasz3112
                RS
                • 2008
                • 3607

octaviars1, dobrze czytałeś. Sam mam czasami takie przypadki i wtedy się ludzie dziwią
                na drugiej fotce masz 8 i wokół niej kropeczki. Zazwyczaj to oznacza wtedy rok produkcji oraz miesiąc czyli w tym przypadku 10.2008
                Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• piotrek_os
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 8160
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

natash, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=44088 tu sobie zobacz...szkoda miał ori tzn pierwsza wymiane robił i rolka z 2007
                  Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• natash
                    RS
                    • 2011
                    • 2599

W książce mam wbity 2009, czyli by się zgadzało.

Komentarz

Pracuję...